kutwo181.blogspot.com Headline Animator

31 October, 2010

Motivational Quote of the Day

"When you judge another, you do not define them, you define yourself." - DDM Nizam

30 October, 2010

27 October, 2010

26 Oktober

Selasa 26/10/2010...
BOP A.T 181 macam biasa..BOP mula lebih kurang pukul 9.30...kehadiran tidak menghampakan,cuma agak lewat sikit sbb aku sampai 8.30pm bersama isteri CDM Yan...Mc bertugas CDM Siti Rohani,CDM yg memberi kata aluan ialah CDM Hj Char,Ice breaking CDM Che Mat Razali dan beberapa usahawan yg memberi sharing...
Dalam BOP sedang "ON"..TTC 1 gamat apabila CDM Kartini talipon aku..*dari Switzerland...dia dan kumpulan AT 181 sedang menuju ke Gunung Alps...kelihatan salji sedang menutupi gunung tersebut...syoknya..perbualan lain aku tak berapa jelas nak dengar sbb CDM Siti yg berkomunikasi dgn CDM Kartini...perbualan mengambil masa 5 minit...
Begitulah syoknya usahawan yg layak melancong secara percuma...semuanya atas usaha bersungguh-sungguh mereka..Yg berada di tanahair jgn susah hati..pelbagai program melancong sentiasa di anjurkan oleh syarikat..mau @ tak saje untuk kita berusaha..Jika ada usaha bersungguh mungkin ada harapan untuk pergi...tapi kalau tiada usaha bersungguh JANGAN HARAP nak dapat...
Jom sama-sama kita terus berusaha untuk mencapai apa yg kita impikan...diorang boleh...!!!  kita pasti boleh..!!!
salam..
CDM Hj Char memberi kata aluan...* bakal dirai pada ulangtahun ke-18
CDM Che Mat Razali sentiasa memberi tip-tips baru dan semangat baru....
Pemandangan Banjaran/Gunung Alps yg di MMS oleh CDM Kartini malam tadi...
Kelihatan panas terik tetapi ada SALJI......mmg best!!!!!

25 October, 2010

Oh Pokok..

jika kita nak merasai sedapnya buah,
mesti kita perlu tanam pokoknya,
pokok dijaga,
pokok dibaja,
pokok disiram,
pokok disembur racun serangga,
pokok..pokok..pokok...
Oh Pokok...

Hati..


Hati umpama filter..
Ada hati kotor....
Ada hati bersih....
Hati kotor harus dicuci...
Hati bersih harus dijaga...
Jangan biarkan hati kotor...
Jika kotor tidak dijaga...
Tak Gunalah semuanya....!!

24 October, 2010

23 Oktober 2010

AKADEMI TAIPAN 181.

Salam....
Potongan dari surat khabar semalam...aku attach untuk tatapan semua...AT 181 terus gah di persada media untuk di ''brandingkan" menjadi satu Akademi yg terus melatih dan membimbing setiap orang yg berimpian , berkemahuan dan memiliki cita-cita tinggi...
Dengan misi menjadikan insan biasa kepada luarbiasa , AT 181 tidak jemu mengolah idea , perancangan , analisa untuk menambah baik lagi sistem & strategi yg berhubung rapat dgn keinginan , keperluan dan kehendak manusia di dalam perspektif kehidupan di arena global dan mencabar ini...
Setiap pelajar di dalam AT 181 , akan di "bajukan" dengan "ILMU" yg boleh didapati secara langsung melalui graduan yg telah dilahirkan oleh AT 181 yang lebih menarik ia akan didapati secara percuma..
Untuk pelajar boleh lah copy lampiran surat khabar ini untuk dijadikan tools..
sekian..

23 October, 2010

Switzerland..

KLIA ,23hb Oktober 2010
5.30pm aku sampai di parking blok C aras 3..aku datang bersama keluarga..CDM Yan dan 3 anak pompuan aku..tujuan ke KLIA untuk mengiringi rakan-rakan seperjuangan yg layak melancong secara percuma ke Switzerland..Tahniah!!!
6.00pm di balai berlepas sudah berlonggok CDM Pak Su , CDM C.Mat , DDM Pak Long , dan beberapa lagi CDM...di wajah semuanya kelihatan ceria dan gembira..segala pengorbanan masa,tenaga dan wang ringgit sebelum ni nampaknya berbaloi..sungguh mengujakan..ada yang tak percaya boleh layak pergi melancong , ada yg pertama kali buat pasport , ada yg berkobar-kobar untuk terbang selama 14 jam...dan bermacam-macam jenis lagi kegembiraan dari wajah riang mereka..
ada yg hadir sendiri , ada yg dihantar oleh suami @ isteri..ada yg dihantar oleh emak & ayah beserta anak-anak..dan ada juga pasangan suami isteri yg pergi bersama..memang best!!!..
cuaca diberitahu sekitar 2 - 5 darjah celcius...memang sejuk..ada dikalangan sudah siap berjaket...ber long john..memang suasana luar biasa...
penerbangan mereka bersam Qatar Airways..transit di DOHA selama 3 jam sebelum landing di Zurich..dikhabarkan mungkin ada sesi lawatan ke Jerman...bestnyerrrr...sbb aku dah pernah pegi Jerman...lagi-lagi hujung tahun mcm skrg nih....
sebelum bertolak byk yg ambil gambar sbg tanda ingatan yg mereka akan bertolak ke switzerland...lebih-lebih lagi untuk mereka yg tidak dapat bersama melancong..dapat snap 2 @ 3 foto dgn orang yg pergi pun jadilah..bukan apa.ia sebagai dorongan untuk kita pula selepas nih...Don'T Give up..!!!
Jam telah menunjukkan 7.15pm...maghrib dah masuk..so aku dan family rasa-rasa cukuplah hampir 2 jam bersama mereka...tahniah kepada warga Akademi Taipan yg seramai 100 org bakal berangkat ke swiss..kami doakan semoga anda enjoy secukup rasa di sana , selamat pergi dan selamat pulang ketanah air pada 29/10/2010 ( jumaat ) ....semoga percutian ini dijadikan sumber inspirasi agar kita boleh terus berjaya dan satu dunia bakal kita lawati...salam...

21 October, 2010

Angan-angan

Dah mula berfikir-----angan-angan-----impian--------CITA-CITA...
Impian mesti besar..setinggi langit...tak salah , tak sapa marah , tak pelik....
Perancangan perlu di buat...cari ilmu..dapatkan pandangan , nasihat...
 Perlu rapi dan teliti....rangka jangkamasa....pendek - sederhana - panjang...
Kerja kena kuat..bersungguh....ikut masa yang dirancang...
KEJAYAAN ADALAH PASTI...



20 October, 2010

"Kejayaan"

Untuk berjaya kita harus memilih platform yang betul...

Samada ia cepat @ lambat , ia memerlukan komitment yang berterusan..Harus dijaga dengan baik , harus di bajai dengan ilmu , bersedia menerima bimbingan....  
Ia juga menuntut displin diri , kemahuan , pengorbanan , kesabaran dan usaha yang gigih...
Tiada "short cut" @ "Jalan pintas" untuk berjaya...
Harus yakin bahawasanya kejayaan pasti menjelma...
Kesabaran , cabaran , ujian , penat lelah akan hilang apabila kejayaan di kecapi..    



MANISNYA SEBUAH KEJAYAAN..

19 October, 2010

Ilmu

Apa pun kita "ILMU" adalah yang utama....
"Ayuh Membacalah..!!!"
"Dan terus membaca..."
"Kerana ia adalah ASAS untuk kita berjaya..."

Teknologi..

1.Dodge Tomahawk V10
Harga: 550.000 dollar AS
Ecosse Titanium Series Harga: 250.000 dollar AS
Macchia Nera Concept Bike
Harga: 150.000 euro
MTT Gas Turbine Superbike
Harga: 175.000 dollar AS

18 October, 2010

Emmmhhhh......



  • Panjang: 5.89 m (232 in)
  • Lebar: 2.148 m (84.6 in)
  • Berat: 2,660 kg (5,864 lb)
  • Enjin: Bi-Turbo V12 from Maybach 57 S 700 hp (SAE) (522 kW), 1020 N·m (737 ft·lbf)
  • Top speed: 351 km/h (218 mph)
  • 0-100 km/h (62 mph): 4.4 seconds
  • Tires: 315/25 ZR 23 Fulda Exelero
  • Fuel used for top speed test: 190 octane
  • Harga selepas diskaun: Approx. £7,000,000 (GBP) or about $8,000,000 (USD) or about € 7,500,000 (EUR) or Rm ?????????.???

Fuh!!!....Dahsyat.....RmXX,XXX,XXX.XX......

Melancong....


Tembok pertahanan Chittogarh,India   
Desa warna-warni-Cinque Terre,Riviera Italia
Puncak Himalaya-Tibet
Kota di Atas Awan-Machu Picchu,Peru
Massif de La Chartreuse-Perancis
College The Valleyfield-Quebec,Kanada
Pemandangan Aurora-Alaska ujung Amerika Utara
Lautan Kutub Artik

17 October, 2010

Dapat merasa 3 @ 4 malam pun jadi.....

1. Hotel Royal Villa at Grand Resort Lagonissi, Athens, Yunani ($50,000 per hari).
2. Hotel Hugh Hefner Sky Villa, Palms Casino Resort, Las Vegas ($40,000 per hari).
3. Hotel Ty Warner Penthouse, Four Seasons, New York ($34,000 per hari).
4. Hotel Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Geneva, Swiss ($33,000 per hari).
5. Hotel Bridge Suite at The Atlantis, Paradise Island, Bahamas ($25,000 per hari).
6. Hotel Ritz-Carlton Suite, The Ritz-Carlton, Moscow, Russia ($18,200 per hari).
7. Hotel Royal Suite, Burj Al Arab, Dubai, Uni Emirat Arab ($18,000 per hari).
8. Hotel Royal Armleder Suite, Le Richemond, Geneva, Swiss ($17,500 per hari).
9. Hotel Royal Suite, Four Seasons George V, Paris, Perancis ($16,000 per hari).
10. Hotel Imperial Suite, Park Hyatt-Vendome, Paris, Perancis ($15,500 per hari).

Syoknya.....

Fuh!! Syoknya..!!!!

Bukan mustahil..!!!
Indahnya memiliki rumah di kaki pergunungan....Swiss
Ada kolam renang pulak tu....
Berkayak di Sydney...
Menjadi salah sorang dari penumpangnya.....
Menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan....

"Saya ada impian ini....Anda ada??? !!!!"




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...