kutwo181.blogspot.com Headline Animator

04 January, 2011

Kanser

Ini beberapa artikel yg aku kutip dari internet untuk kita kongsi bersama...kebetulan ia sangat bersangkut dgn perniagaan yg sedang kita jalankan...

Ancaman penyakit kanser semakin membimbangkan dengan kajian terkini menunjukkan seorang daripada tiga rakyat negara ini berisiko mendapat kanser dalam tempoh 20 tahun akan datang.
Menurut Laporan Kanser Dunia, setiap tahun 12 juta orang di seluruh dunia didiagnosis menghidap kanser dengan 7.6 juta daripadanya mati akibat penyakit pembawa maut itu.

Para pengkaji di Universiti Harvard, Amerika mendapati hampir tujuh daripada setiap sepuluh jenis kanser tidak ditentukan oleh gene langsung, tetapi ditentukan melalui cara hidup kita. Tiga puluh peratus berpunca daripada merokok, 30 peratus berpunca daripada pemakanan yang tidak sihat dan kira-kira 10 peratus disebabkan tabiat buruk seperti tidak bersenam.

Pakar mendapati ada sesetengah komponen daging yang boleh menyebabkan anggota kita lebih terdedah kepada karsinogen. Itulah sebabnya orang yang kuat makan daging dua kali ganda risikonya menghadapi kanser usus besar dan prostat. Oleh itu, kurangkan makan daging @ ozonkan menggunakan Bio Zone Food Purifier...

Karsinogen ( Carcinogenesis ) (harafiannya: pencipta barah)

Produk Ajaib...

"fatty acid" yg dikeluarkan dari daging mentah..mcm lendir resdung..
 ini lah bagusnya berniaga...
kita diberi produk utk menyelamatkan kita dan org lain..
kita kena kongsi kebaikan produk ni..
ini bukan main-main..

Cuba renungkan...
zaman dah berubah...
20-30 tahun yg lalu dunia tiada pencemaran...
kini dunia yg kita diami ni dah byk pencemaran...
bayangkan 10-20 tahun kehadapan...
generasi anak cucu kita...
BAGAIMANA..????

buat sesuatu...
guna satu ...
baru tau...LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...