kutwo181.blogspot.com Headline Animator

16 November, 2010

Pengorbanan...

Salam dan selamat kita menyambut Hari Raya Aidiladha @ Hari Raya Korban 1431H...Buat rakan-rakan , sahabat handai ,rakan seperjuangan aku ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Korban serta MAaf Zahir dan Batin..

Jom kita muhasabah diri supaya kita menjadi insan yg lebih merendah diri..hidup yg sementara ini mari kita penuhkan dgn perkara-perkara yg banyak memberi manfaat kpd diri kita juga kepada orang lain..Selari dgn konsep Jaya dan menjayakan org lain maka mari kita hitung berapa pengorbanan yg telah kita buat hingga ke saat ini berbanding Nabi Junjungan kita serta para sahabat baginda untuk memperjuangankan agama Allah ini..


Cuba kita renung bgmana pengorbanan Nabi Ismail a.s , Nabi Ibrahim a.s...jika kita di tempat mereka bmanakah kita?..kuat kah kita.? yakinkah kita..?...B.mana pula Nabi Muhammad s.a.w dibaling batu , diherdik , diugut dan bermacam2 lagi jenis penghinaan dan cabaran yg baginda tempuh demi menyebarkan syiar Islam yg kini sedang dianuti kita dan ramai lagi masyarakat dunia....


Jadi aku ingatkan diri aku juga rakan2 semua..mari kita teruskan perjuangan ini...jauh lagi perjalanan yg harus kita tempuh..kejayaan yg kita miliki sekarang hanyalah permulaan...mari sama-sama kita terus menadah tangan tanda syukur kita kepadaNYA...
Selamat Hari Raya Aidiladha....

Bakal Pecah Panggung 4 Disember 2010

CDM Wan Mahadzi & CDM Shahrina
Mereka telah  berjaya ke anugerah gilang gemilang...bergelar CDM!!! Destinasi sudah dicapai...Matlamat seterusnya adalah mengheret seberapa ramai mereka2 yang mahu untuk terus berjaya..."You just on the starting grid...."

Bakal pecah panggung 4 Disember 2010
Matlamat  dan sasaran jangkamasa pendek success !!!!...go to infinite...Tahniah...

CDM Pak Su & Mak Su
Dari Alor Star ke "Pull Man Maritim"...Dari Desa ke Putrajaya...Hebat!!!!...siapa sangka org bendang boleh berjaya...ada yg sukar percaya...pedulikan mereka...asalkan kemahuan kita ada pasti boleh berjaya !!!!

Juga bakal Pecah Panggung 4 Disember 2010
Jadi , AT 181 berjaya lagi melahirkan graduan yg GRED!!!..Usahawan solid...berintergriti....berwawasan....

Dgn AT 181 kami boleh!!!..anda juga pasti BOLEH!!!!....LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...