kutwo181.blogspot.com Headline Animator

13 February, 2011

Jadilah yg terbaik..

Why MLM? @ mengapa MLM Bisnes?
Ramai yg positif dgn bisnes ini dan tak kurang juga yg negatif..Ramai yg rasa tercabar apb melibatkan diri dlm berniaga ini..kawan karib hilang,saudara mara hilang,jiran tak suka dan bermcm2 lagi.. itu lah asam garam dlm berniaga MLM ini..siapa kuat dia dapat !! siapa buat dia hebat !!..
MLM satu cabang bisnes yg boleh lahirkan JUTAWAN...kita rasa takut apb disebut boleh kaya!! buat apa nak takut?..buat apa nak rasa menyesal...? buat apa nak rasa kecewa..? apa faedahnya?!!!
Mana impian kita?..mana motivasii kita.? mana perancangan kita..? mana semuanya..?!!!
ada yg dah berjaya tetapi berhenti...ada yg mula-mulanya ghairah akhirnya mengalah...!! kenapa?..
cakap yakin..cakap positif..cakap bersemangat..cakap tak kan berhenti..cakap akan bantu rakan kongsi..semuanya CAKAP KOSONG !!!
Come on lah...kita jgn jadi mcm "tahi ayam" ..baru keluar dia panas..lama sikit dia beku..usik sikit lepas tu bau busuk..buang semua perkara negatif !!!! jgn campur aduk dgn pemikiran yg positif..bila dah libatkan diri dlm MLM kita buat perjanjian dgn diri kita bahawasanya kita akan buat sehabis baik..kita bukan shj membantu diri dan keluarga kita !! malah kita juga boleh membantu diri dan keluarga org lain.. itu murninya MLM ini...6K yg akhir adlah "kebajikan"..itu yg kita akan dapat..membantu sesama insan agar mencapai impian masing-masing..itu yg kita INGAT!!..M.O.U dgn diri sendiri..akujanji..!!!
Letakkan impian kita dihadapan..matlamat yg bersangkut paut dgn masa..bila kita nak berjaya?!!tetapkan tekad dan nekad dalam diri..seterusnya buat perancangan..post mortem apa yg sudah dibuat..buat matematik adakah ia berbaloi atau sekadar cukup2 buat..dapatkan ilmu sebanyak mungkin krn itu juga kita akan berdaya jaya..berhadapan dgn manusia diluar sana perlukan senjata yg dipanggil "ilmu"..ilmu bukan sekadar dgn buku2 yg dibaca..apa yg kita lihat dan apa yg kita dengar juga adalah ilmu..beri peluang kpd diri untuk belajar..belajar mengenai MLM.. belajar.!!belajar.!!belajar.!! selalu praktikal..practice make perfect..!!! praktikal yg membawa kpd kesempurnaan..banyaknya praktikal maka akan banyak kesilapan yg kita akan ketahui...post mortem!!..berapa ramai org untuk kita jayakan dlm sebulan..?..maka perancangan itu akan menyebabkan kita akan bertindak..!! bijak !!
Pasang lah niat dlm diri bahawa satu hari nanti kita akan berjaya !! dan ramai rakan kongsi juga berjaya !!! kita jaya kan rakan baru kita berjaya...!!! "we help them until them help themselves"..rangkaian yg berdikari memang menjadi impian setiap org yg join MLM..setahun sekali dapat leader syukur..!! Leader bukan untuk kita dapat tapi untuk kita bina !!! INGAT  !!!...kita harus membina semua org akan menjadi "busines owner"..krn MLM ini bisnes yg melibatkan kepimpinan..nak jadi pemimpin harus relakan diri dipimpin dulu..selepas itu memang jadi Pemimpin !!!..
Buat semua player MLM ayuh kita teguhkan niat kita untuk terus berjaya dan menjadi luarbiasa..!!
kejayaan yg dimiliki sekarang adalah sedikit berbanding kejayaan dihadapan...banyak lagi impian yg harus kita capai dlm hidup sebelum kita mati..betulkan niat teruskan usaha untuk menjadi Usahawan yg cemerlang bergred A+++...ramai lagi manusia diluar menanti kedatangan kita...penuhkan ilmu didada untuk kita terus berjaya dan kaya bukan shj di dunia tapi di akhirat jua..!!
wassalam...

cerita..

selesai meeting group di Usj Taipan aku bersiap untuk ke Penang bagi program NDS..Bertolak dari Denai Alam pada jam 2pg bersama DDM Shamsul sebagai pemandu pertama..kami pergi berdua sahaja krn CDM Wan bawa kereta sendiri..mengikut plan asal kami nak bertolak satu kereta..
Jadi kami bertemu di RnR Rawang untuk konvoi bersama ke utara..dalam perjalanan DDM Shamsul sempat singgah di Ipoh untuk menyerahkan brg kepada kakak yg sudah tinggal lama di kuartes FRU..CDM Wan teruskan perjalanan ke utara..
Tepat jam 5 pg kami sampai di RnR Bukit Semanggol..CDM wan juga tiba sama..aku dari tadi hanya lelapkan mata..sebelum bertolak aku dah berpesan kpd DDM Shamsul agar dpt memandu sbb paginya aku ada tugas sbg emcee di NDS tersebut..bermula di RnR Semanggol aku pula ambil alih untuk memandu..DDM Shamsul pula ambil tempat untuk tidor..
Jam 6.30pg kami sampai di petronas seberang jaya untuk menunaikan solat subuh..CDM Wan terus ke Safira club selepas buat booking satu bilik utk beliau dan isteri CDM Ena..
Jam 7.30pg aku dah terpacak di Safira Club..kah.kah.kah awainya!!!..semangat !! semangat !!

 "New Distributor Seminar" ini dianjurkan @ di organize by CDM Fitri..hebat !! segala persiapan tempahan bilik seminar dan aturcara majlis disediakan oleh CDM hebat ini..tahniah !!
bekerjasama dgn Isteri DDM Rohayu dan juga beberapa dline yg setia dan ikhlas membantu..

antara speaker2 hebat yg menyampaikan ilmu pada hari seminar ini ialah : CDM Kartini , CDM Faridah , CDM Wan Mahadzi , CDM Kamarudin , CDM Muhammad Razali dan CDM Fitri..
memang mantap !!

aku bertugas sbg emcee atas jemputan CDM Fitri..tiada niat apa-apa selain kita semarakkan api semangat untuk peserta2 yg pertama kali hadir pada seminar yg diadakan oleh AT 181..
biar mereka teruja , berilmu , bermatlamat , bermotivasi dan penuh terbakar dgn momentum yg diberi agar mereka satu hari nanti menjadi manusia luarbiasa..
tak lain dan tak bukan seminar ini dapat menunjukkan halatuju mereka yg baru untuk terus ke step yg seterusnya...
SM shoot ke SSM shoot ke DSM...

Lebih 100 peserta ND yg hadir..gamat !! gamat !!
komitmen CDM2 dari Utara terutamanya untuk menjayakan seminar ini harus di pandang tinggi..ini lah pemimpin !!.. jadi kepala keretapi yg sedang membawa gerabak !! ..
ND yg hadir juga bergembira dgn seminar selain ilmu dan semangat yg dapat juga dapat seronok apb ada permainan kotak beracun.untuk sahaja menguji peserta ND..



 untuk ND semua teruskan lah perniagaan ini.. perniagaan ini umpama perjuangan dan perjuangan memang memerlukan pengorbanan .. atas pengorbanan ini ganjarannya adalah kemenangan... mari lah kita sama2 berusaha.. untuk kita merobah generasi yg terbaik.. terus pandang kehadapan..banyak lagi kejayaan yg harus kita kecapi .. kita bersama satu kumpulan yg kuat.. syarikat yg hebat .. perniagaan yg dahsyat.. !!  jadi tahniah kepada semua...!!
jom do it !!..
wassalam...kutwo..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...