kutwo181.blogspot.com Headline Animator

04 August, 2010

GO..GO..GO..Taipan Boleh...!!

Dlam Akademi Taipan 181..2 buah lagu wajib didendangkan..Hai-O perjuanganku dan Fikir Boleh..
Besar maknanya lagu "Fikirkan Boleh"...
Kita adalah apa yg kita fikirkan..memang betul..kita akan jadi apa yg kita ingat,sangka...
kita terlalu byk sgt risau,khuatir,takut,malu,tak tahu,jemu,putus asa dan mcm2 lagi yg negatif..
ini semua fikiran yg akan merosakkan,membantutkan impian masa depan..kita akan jadi seperti org yg "mati"..(hidup tapi tiada impian..)
pada realiti @ teorinya mmg kita tahu ada 2 shj pilihan dlm biz MLM ni..."hidup" @ "mati"...dan kita juga tahu yg " hidup" pasti akan menjadi luarbiasa,ada perubahan,dari baik menjadi terbaik..dan kita juga sedar yg "mati" akan merana...so kita ada 2 shj pilihan..nak hidup @ mati..persoalannya...MENGAPA KITA NAK PILIH YG "MATI"..?
Kalau kita pilih yg "hidup" ada 2 pilihan jugak..."lambat" @ "cepat"..
"lambat" pun tak de masalah..kita pasti ke destinasi..ya "cepat" pun sama..tetapi kalau "lambat" yg kita pilih untuk apa..? memang sampai kedestinasi..tetapi mengecapinya sekejap...kenapa tidak kita pilih yg "cepat"..cepat kedestinasi dan lama kita akan mengecapinya...
Jadi sebenarnya kita yg dah menjejakkan kaki dlm "planet jutawan" ni..buat lah pilihan yg terbaik...
Bagi saya pilihan untuk "hidup" dan "cepat" adalah yg terbaik.."hidup" pada sy adlah krn IMPIAN...dan "cepat" bagi sy adlah penhargaan kpd diri utk mengecapi apa kekayaan yg Allah nak beri untuk umatnya..
Go..Go...Go... Taipan!!!
Go..Go..Go..Taipan!!!!
Jom jadi O.K.B...org kaya beramal & bertaqwa..Amin..

CDM Julianah Binti Munaf @ CDM Yan Part #2

Selepas pemergian kakak dan ayah yg disayangi aku menyambung lagi pengajian dgn kos perbelanjaan ditanggung oleh abg..tamat shj SPM dgn keputusan yg BOLEH LAA...aku sambung pengajian diperingkat STPM di Sek.Men.Kebangsaan Sg Besar juga dlm aliran sains..Slps tamat persekolahan aku terus ke ibukota untuk mencari pekerjaan yg boleh untuk aku dan keluarga mendapat sesuap nasi...
Selepas hampir 10 tahun bekerja akhrinya Allah menemukan aku dgn bekas rakan sekelas sewaktu di tingkatan 5 sains iaitu ( Aku lah yg empunya  blog ni..)..setelah hubungan terjalin selama setahun ( tahun 2000 ) akhirnya kami mengikat tali pertunangan selama setahun dan diijabkabul pada 10 November 2001..
Mungkin dah rezeki..slps shj berkahwin kami dpt memiliki sebuah rumah Apmt ditingkat 6 di satu kawasan di pinggiran Subang..waktu itu aku bekerja sbg kerani di sebuah kilang yg membuat "batu-bata" dgn bayaran Rm 1500 sebulan dan suami bekerja di sebuah kilang di Shah Alam..Kami ( emak,abg ) duduk bersama..tapi slps berpindah abg terpaksa membawa haluannya..tinggallah kami ber-4..
Alam perkahwinan kami bahgia sehingga slps bulan ke-4 slps perkahwinan aku disahkan mengandung..kami semua gembira yg teramat sangat krn akan menjadi seorang Ayah dan Ibu kepada seorang anak...
Allergic sewaktu mengandung amat payah bagi aku..morning sickness,evening sickness tak kira time..hingga lah waktu2 hampir bersalin..dan pada 18 Oktober 2002 akhirnya ( Muhammad Asyraf ) dilahirkan di Hospital Selayang..

Akademi Taipan 3 Ogos 2010

Kehadiran tetap sesak..
 Akademi Taipan 181 tetap meriah!!!!..Jemput semua menyertai kami....Kita bersama Syarikat yang kukuh..Kumpulan Akademi yang terunggul..tiada sebab mengapa anda tidak boleh berjaya..Go..Go..Taipan!!!!
                
          Kehadiran org baru tetap menggalakkan dan teruja apb berada dlm Akademi Taipan yg 200% ingin membantu untuk berjaya!!!
CDM Siti Rohani memberi kata2 aluan..

CDM Shahrina memberi Ice Breaking
       "saya dahulunya juga biasa-biasa                     seperti anda semua.."
Fokus...
  
              KITA HEBAT..KITA BOLEH..KITA PASTI BERJAYA!!                                      
                                                            

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...